top of page

Thuiswerken met verstandelijke gehandicapte zoon van 19

Ook mijn verstandelijk gehandicapte zoon Song zit sinds twee weken thuis. Normaal gaat hij drie dagen naar school en twee dagen naar een dagbesteding waar hij met hout werkt. Song is tevens een autist wat inhoudt dat alles wat anders is heel erg moeilijk is voor hem.

We weten van zijn juf dat hij veel meer kan dan hij bij ons thuis laat zien en dat kwam goed van pas de afgelopen weken.


Vast dagritme bedacht

Voor kinderen zoals Song is het vooral van belang dat ze een vast patroon hebben. Vooral de eerste dagen was dit erg moeilijk maar door school (Song zit op een hele goede speciaal onderwijs school met echt een super juf en meester) kwam dit snel weer goed. We werken nu namelijk elke dag in Gynzy kids waarin we opdrachten speciaal voor Song kunnen doen.

Let wel dit houdt Song niet lang vol maar hij weet nu wel dat we dit elke dag even doen dus weer een vaste regelmaat.


In de tuin werken

Song is eigenlijk heel erg lui, maar sinds dat hij thuis zit moet hij (hij vindt het ook wel een klein beetje leuk!) elke dag meehelpen in de tuin. Nu hebben we gelukkig een hele grote tuin van 1850m2 waar altijd wat wel in valt te doen. We zijn gewoon trots op hem want hij helpt namelijk echt goed.


Volgende keer

De volgende keer zal ik wat schrijven over de slimheid van Song, en dan vooral om dingen niet te doen.18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page