top of page

Thuis met steeds minder luie verstandelijke gehandicapte zoon van 19

We zitten alweer in de 5e week van de Nederlandse intelligente lockdown. Het niet naar naar school gaan en niet gaan naar de dagbesteding en het thuiswerken is nu al een gegeven geworden. Song (zoon van 19 met verstandelijke handicap en autistisch) vraagt nog wel steeds "Pa morgen naar school?", maar heeft er vrede mee dat hij niet kan gaan.


Paasdagen

Song was even een paar dagen verlost van het online schoolwerk. Dit vond hij toch ook wel weer even lekker. Vandaag moest hij echter weer aan de slag en dat heeft hij dan ook (wel met wat gemor) gedaan. We doen nu steeds een klein stukje van een opdracht zo dat hij toch meerdere opdrachten achter elkaar doet, dit werkt wat beter (afwisseling) bij Song.


Steeds beter meehelpen in de tuin

Ook met de paasdagen heeft Song goed geholpen in de tuin. Dit werkje hebben we maar even zo gelaten want hij vroeg er steeds zelf om. Hij vindt het best wel even lekker, want hierna gaat hij op de trampoline en de schommel en in zijn nieuwe kasteel. Het kasteel is een groot speelhuis wat ik helemaal schoon heb gemaakt en wat dus nu zijn kasteel is geworden.


Momenteel brengt hij al 5 kruiwagens met aarde vanuit de achtertuin naar het voorste deel van de tuin. Hier is hij nog wel een aantal weken zoet mee, maar hij vind het ook niet erg om te doen. Hij is echt een grote en goede hulp aan het worden.


TV kijken

Het tv kijken hebben we wel even wat terug gebracht na voor de corona tijd. Hij mag nu alleen nog maar even een programma kijken en zodra hij met zijn hoofd heen en weer gaat, moet (en doet hij nu ook zelf) de tv uit. Dit werkt wat beter voor Song, anders krijgt hij teveel prikkels te verwerken.29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page