top of page

Thuis met slimme verstandelijke gehandicapte zoon van 19

We zijn alweer de 4e week in gegaan van het niet naar school gaan en niet gaan naar de dagbesteding en het thuiswerken. Song (zoon van 19 met verstandelijke handicap en autistisch) komt de dagen echter goed door mede doordat hij van nature al erg lui is.


Vast dagritme

Song is nu gewend om elke dag een aantal vaste dingen te doen. Zo weet hij dat we elke ochtend even inloggen bij Ginzy kids om opdrachten te gaan doen. Dit gaat met wat moeite maar hij doet het wel. Hierbij weet hij dat we steeds één opdracht doen en eerlijk gezegd een tweede lukt ook echt niet bij hem. Hij zegt namelijk dan het woord wat het hij beste kan zeggen (Song zijn woordenschat is heel erg beperkt) namelijk moe, Song moe.


Lekker meehelpen in de tuin

In de middag weet Song dat hij nu elke dag even moet meehelpen in de tuin. Dit doet hij dan ook, maar nu ook weer op zijn slimme manier. Hij moet bijvoorbeeld de hoopjes takken en blaadjes die ik heb gemaakt in de kruiwagen doen en naar achteren brengen. Nu is het ene hoopje groter dan de andere maar Song doet steevast 3 kruiwagens ook al kan er in een kruiwagen veel meer. Bij drie ligt namelijk zijn grens en dan is meneer namelijk weer .... moe!

Let wel, ik vind het al fantastisch dat hij helpt hoor, hiervoor deed hij namelijk echt niets in de tuin.


Uitdaging

Ik ben nu aan het proberen om zijn bijdrage aan de tuin iets meer te laten worden, lees hierover in het volgende bericht.
21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page