top of page

ESD-SIC: optimalisering processen

Bij ESD-SIC BV zijn we onder meer druk bezig met het maken van een nieuw uniek Management Informatie Systeem (MIS ESD-SIC)


Project: nieuwe M.I.S. ESD-SIC


Elk onderdeel van het nieuwe M.I.S. wordt gemaakt in samenwerking met de specialisten van ESD-SIC (project, productie, veiligheid, finance, machines, planning, maintenance, sales, ..)
Het gemaakte systeem is zodanig opgebouwd dat het meer is dan een overzicht van KPI's. Bijvoorbeeld het onderhoud van de machines is online grafisch inzichtelijk zodat de planners dit continu kunnen zien waardoor de opbouw van de ovens (ook weer online te volgen) hiermee rekening kunnen houden. Door dit zo te doen, kan de productie optimaal draaien wat er weer voor zorgt dat de wekelijkse productie t.o.v. de jaarbegroting online gevolgd kan worden (KPI productie gedraaid)
Het voor ESD-SIC BV gemaakte M.I.S. systeem wordt gemaakt door middel van workflows, automatische grafische overzichten en voortgangsrapportages. Deze worden allemaal gemaakt en bijgehouden door de betrokken specialisten.


Project: nieuwe online werkplekobservatie
Bij ESD-SIC staat veiligheid erg hoog aangeschreven. Hiervoor is er zelfs een eigen veiligheidsmanager.
Om de veiligheid te waarborgen is de onlangs begonnen nieuwe veiligheidsmanager druk bezig om zogenaamde observatieteams neer te zetten. Datgene wat een team observeert, wordt in een workflow gezet zodat deze 24/7 gecontroleerd kan worden totdat het probleem opgelost is.
De observaties kunnen nu gedaan worden via een app op de mobiel zodat er direct een foto kan worden bijgevoegd.
Dit hele proces is nu volledig geautomatiseerd zodat er in een overzicht (24/7) kan worden gezien wat de status van de observaties (en de hierbij behorende acties) zijn.
Ook voor dit project is er een directe link gemaakt naar het nieuwe M.I.S. van ESD-SIC.
20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page